I Vediske skrifter finnes det flere sykluser som alle ender med forfall før verden skapes på nytt.
Det har snart passert 7 år siden «Dommedags-datoen» 21.12.12 i Maya-kalenderen. Frykten var stor, datoen kom og gikk og ingenting skjedde.
Menneskeheten er låst inne i en serie med sykluser. Noen av dem korte, andre veldig lange. Vi har en syklus på et døgn, vi har en annen syklus på et år, vi har hundre- og tusenårssykluser, men det finnes sykluser som er veldig mye lengre.
For å forstå verdens tidsaldre er det lurt å se til noen av verdens eldste skrifter.
Veda betyr «viten».
Kunnskap om tidsaldrene har blitt bevart gjennom tidene i symbolisme, ritualer og arkitektur, men også i en av verdens eldste religiøse tekster.
Vediske skriftene i India gir en omfattende beskrivelse av universet som et kosmos – et harmonisk, ryddig system opprettet i henhold til en intelligent plan.
For over 5 tusen år siden visste vismannen Srila Vyasadeva at verden sto foran foran et fall i bevissthet. Vi skulle gjennom glemselens- krangelens- og kampens tidsalder som omtales som Kali Yuga. Han skrev derfor ned det han kunne, og verkene hans danner et enormt bibliotek av både åndelig og materiell kunnskap. Her beskrives også verdens tidsaldre og kunnskapen om hvordan universet fungerer.
På bildet ovenfor ser du en Tetrade, det geometriske prinsippet de vediske tidsaldrene bygger på.
Pythagoras og hans tilhengere var veldig opptatt av tetraden.
LESE MER? Artikkelen er merket (A) fordi den er forbeholdt abonnenter på undervisnings-artiklene. Som abonnent får du alltid tilgang til alt på Numerologen, alle kalkulatorer og over 190 lærerike artikler.
Det koster fra kr. 333,-. Klikk her eller på bildet for å lese mer om ordningen/ melde deg på.
Er du allerede aktiv abonnent, logg deg inn nedenfor for å lese artikkelen.